Προστασία απορρήτου

Δήλωση προστασίας απορρήτου της τοποθεσίας 
27/12/2013

Η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης δεσμεύεται για την προστασία του απορρήτου σας. Αυτή η δήλωση προστασίας απορρήτου εξηγεί τον τρόπο συλλογής δεδομένων και χρήσης πρακτικών της τοποθεσίας www.gorgoepikoos.gr (η “τοποθεσία”). Αποκτώντας πρόσβαση στην τοποθεσία, αποδέχεστε τη συλλογή πληροφοριών και τη χρήση πρακτικών που περιγράφονται σε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου.

Συλλογή προσωπικών δεδομένων

Θα σας υποβάλλουμε ερωτήσεις κάθε φορά που χρειαζόμαστε πληροφορίες για αναγνωριστικούς λόγους (προσωπικά στοιχεία) ή για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για την παροχή υπηρεσιών ή για τη διεξαγωγή μιας συναλλαγής που έχετε ζητήσει, όπως η λήψη πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, ή συμμετοχή σε διαγωνισμό, ή παραγγελία ενημερωτικών φυλλαδίων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή συμμετοχή σε τοποθεσία ή υπηρεσία περιορισμένης πρόσβασης, η δήλωση συμμετοχής σε συμβάν ή εκπαιδευτική εκδήλωση ή κατά την αγορά, τη λήψη ή/και τη δήλωση προϊόντων της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε μπορεί να περιλαμβάνουν όνομα, τίτλο, εταιρεία ή οργανισμό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εργασίας, τηλέφωνο εργασίας, διεύθυνση εργασίας ή οικίας, πληροφορίες σχετικά με τη θέση εργασίας σας, πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας και πληροφορίες σχετικά με την πιστωτική σας κάρτα.

Η τοποθεσία μπορεί να συλλέγει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως το όνομα της υπηρεσίας παροχής internet και τη διεύθυνση ΙΡ (Internet Protocol) μέσω της οποίας αποκτάτε πρόσβαση στο internet, την ημερομηνία και την ώρα που αποκτάτε πρόσβαση στην τοποθεσία, τις σελίδες στις οποίες αποκτάτε πρόσβαση ενώ βρίσκεστε στην τοποθεσία, τη διεύθυνση internet της τοποθεσίας web από την οποία συνδεθήκατε απευθείας στην τοποθεσία μας, καθώς και το λειτουργικό σύστημα και την ανάλυση οθόνης του Η/Υ από τον οποίο αποκτήσατε πρόσβαση στη τοποθεσία. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της τοποθεσίας, για την ανάλυση τάσεων και τη διαχείριση της τοποθεσίας.

Οι κοινότητες τεχνικής υποστήριξης της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης παρέχουν δυνατότητες αλληλεπίδρασης με ειδικούς συνεργάτες, καθώς και με ομότιμους σας, προκειμένου να μοιραστείτε γνώσεις και ειδήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Για να αποφύγετε τη συγκέντρωση και χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από άλλους για ακατάλληλους ή επιβλαβείς σκοπούς, η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης συμβουλεύει να είστε προσεκτικοί κατά την αποστολή μιας πραγματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων προσωπικών στοιχείων σε ομάδες συζήτησης, συνομιλίες, ή άλλους δημόσιους χώρους.

Χρήση των προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται σε αυτήν την τοποθεσία θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της τοποθεσίας και για την παροχή των υπηρεσιών ή για τη διεξαγωγή συναλλαγών που έχετε ζητήσει ή εξουσιοδοτήσει.

Υποστηρίζοντας τις χρήσεις αυτές, η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία για να σας παρέχει αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, για να βελτιώσει την τοποθεσία και για να κάνει ευκολότερη τη χρήση της τοποθεσίας, απαλλάσσοντάς σας από την υποχρέωση να εισάγετε επανειλημμένα τις ίδιες πληροφορίες ή προσαρμόζοντας την τοποθεσία στις δικές σας ιδιαίτερες προτιμήσεις και ενδιαφέροντα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας παρέχουμε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ενημερώσεων και ειδοποιήσεων. Επιπλέον, με την άδειά σας, μπορούμε να σας στείλουμε πληροφορίες σχετικά με άλλες υπηρεσίες της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ή/και να μοιραστούμε πληροφορίες με συνεργάτες της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορούν να σας στείλουν πληροφορίες σχετικά με τα δικά τους προϊόντα ή/και υπηρεσίες.

Συγχωνεύουμε δεδομένα επισκέψεων στην τοποθεσία με ανώνυμες δημογραφικές πληροφορίες για ερευνητικούς σκοπούς και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες αυτές συγκεντρωτικά, για την παροχή περισσότερο σχετικού περιεχόμενου. Σε ορισμένες ενότητες της τοποθεσίας www.gorgoepikoos.gr με περιορισμένη δυνατότητα εισόδου, θα συνδυάσουμε τα δεδομένα επισκέψεων στην τοποθεσία με τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας παρέχουμε προσαρμοσμένα περιεχόμενα. Αν δεν δώσετε την έγκρισή σας, δεν θα σας προσφέρουμε την προσαρμοσμένη υπηρεσία και δεν θα συγχωνεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία με δεδομένα επισκέψεων στην τοποθεσία.

Όταν εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο ή συμφωνήσετε να λαμβάνετε διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης μπορεί να χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένες συνδέσεις ή παρόμοιες τεχνολογίες για να εντοπίζει τις συνδέσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες κάνετε κλικ. Μπορεί να συσχετίσουμε τις πληροφορίες αυτές με τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας παρέχουμε πιο επικεντρωμένες επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πληροφορίες υπηρεσιών και αγαθών. Κάθε επικοινωνία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει μια σύνδεση για κατάργηση εγγραφής που σας επιτρέπει να σταματήσετε την παράδοση μιας τέτοιου είδους επικοινωνίας.

Ορισμένες υπηρεσίες στην τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr προσφέρουν στα άτομα τη δυνατότητα να εμφανίζουν δημοσίως ορισμένα προσωπικά στοιχεία. Η συμμετοχή σε τέτοιες υπηρεσίες είναι πάντα προαιρετική.

Κατά καιρούς η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης αναθέτει σε άλλες εταιρίες την παροχή περιορισμένων υπηρεσιών για λογαριασμό μας, όπως η φιλοξενία τοποθεσιών web, δώρα που αφορούν συσκευασία, αποστολή και παράδοση, απάντηση σε ερωτήσεις πελατών για αγαθά και υπηρεσίες και αποστολή πληροφοριών σχετικά με τα αγαθά μας, ειδικές προσφορές και άλλες νέες υπηρεσίες. Εμείς θα δώσουμε στις εταιρείες αυτές μόνο τα προσωπικά στοιχεία που χρειάζονται για την παροχή της υπηρεσίας. Οι εταιρείες αυτές υποχρεούνται να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών και απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία, εάν αυτό απαιτείται από το νόμο ή σε ένδειξη καλής πίστης, όταν μια τέτοια ενέργεια θεωρηθεί απαραίτητη για

(α) τη συμμόρφωση με τα διατάγματα του νόμου ή με τη νομική διαδικασία που τηρείται στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ή στην τοποθεσία,

(β) την προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας της Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ή

(γ) τη λήψη μέτρων σε επείγουσες περιστάσεις, για την προστασία της προσωπικής ασφάλειας των εκπροσώπων της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, των χρηστών, των αγαθών ή των υπηρεσιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ή του κοινού.

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται στην τοποθεσία μπορούν να αποθηκευτούν και να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία διαθέτει γραφεία η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ή οι εκπρόσωποί της. Χρησιμοποιώντας την τοποθεσία, συμφωνείτε με οποιαδήποτε τέτοια μεταφορά πληροφοριών εκτός της χώρας σας. Η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης συμμορφώνεται με βάση το καθεστώς ασφαλείας, όπως αυτό ορίζεται από την Ελληνική Νομοθεσία, όσον αφορά τη συλλογή, χρήση και διατήρηση δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έλεγχος των προσωπικών δεδομένων

Δεν θα γίνει κοινή χρήση των προσωπικών στοιχείων που δίνετε στην τοποθεσία εκτός της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης χωρίς την άδειά σας, εκτός εάν περιγράφεται κάτι διαφορετικό στην παρούσα δήλωση. Όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία και να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης ενδέχεται να αποστέλλει κατά καιρούς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνουν για θέματα τεχνικής υποστήριξης ή ασφάλειας σχετικά με ένα αγαθό ή μια υπηρεσία που ζητήσατε ή για λόγους επιβεβαίωσης παροχής ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας. Σε ορισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται από την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, η επαφή με τον πελάτη αποτελεί φυσικό μέρος της υπηρεσίας. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την κατάργηση της εγγραφής σας από αυτήν την αλληλογραφία, καθώς θεωρείται βασικό στοιχείο της υπηρεσίας που έχετε επιλέξει.

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα

Μπορείτε να αναθεωρήσετε και να επεξεργαστείτε τα προσωπικά δεδομένα και τις προτιμήσεις επαφής που δώσατε στην τοποθεσία αυτή από την κεντρική σελίδα της τοποθεσίας www.gorgoepikoos.gr. Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, πριν να προβάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Στο κέντρο προφίλ μπορείτε:

  • Να προβάλλετε και να επεξεργάζεστε τα προσωπικά σας στοιχεία που μας έχετε ήδη παράσχει στην τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr.
  • Να μας πληροφορείτε εάν θέλετε η τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr να σας στέλνει πληροφορίες προώθησης αγαθών και υπηρεσιών.
  • Να επιλέξετε εάν θέλετε άλλοι πάροχοι υπηρεσιών ή και κατασκευαστές να επικοινωνούν μαζί σας.
  • Να εγγραφείτε ή να ακυρώσετε την εγγραφή σε ενημερωτικά δελτία σχετικά με τις υπηρεσίες και τα αγαθά μας.

Ορισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται από την τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr ενδέχεται να συλλέξουν πληροφορίες, στις οποίες δεν είναι δυνατό να αποκτηθεί πρόσβαση μέσω του κέντρου προφίλ. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, επικοινωνώντας με την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, όπως περιγράφεται στην κάτω πλευρά αυτής της δήλωσης ή μέσω εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης που περιγράφονται από την υπηρεσία.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης δεσμεύεται για την προστασία της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες και διαδικασίες ασφαλείας, ώστε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή γνωστοποίησή τους. Για παράδειγμα, αποθηκεύουμε τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης, οι οποίοι βρίσκονται σε ελεγχόμενες θέσεις. Επιπλέον, όταν μεταδίδουμε ευαίσθητα δεδομένα (όπως είναι λ.χ. ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας) μέσω internet, τα προστατεύουμε με χρήση κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer).

Προστασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών

Η τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr είναι μια τοποθεσία με μη εξειδικευμένο κοινό και δεν συγκεντρώνει σκόπιμα κανένα προσωπικό στοιχείο από παιδιά.

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτήν την τοποθεσία για να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας εγγραφής και για να προσαρμόσουμε την τοποθεσία. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που τοποθετείται στο σκληρό σας δίσκο από ένα διακομιστή ιστοσελίδων. Τα cookies δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση προγραμμάτων ή την παράδοση ιών στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούνται κατά μοναδικό τρόπο σε σας, και μόνο ένας διακομιστής web μπορεί να τα διαβάσει στον τομέα που εξέδωσε το cookie σε σας.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των cookies είναι να σας παρέχουν τη δυνατότητα να εξοικονομείτε χρόνο. Για παράδειγμα, εάν προσαρμόσετε μία ιστοσελίδα ή περιηγηθείτε μέσα σε μία τοποθεσία, το cookie βοηθά την τοποθεσία να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα στοιχεία σας στις επόμενες επισκέψεις. Αυτό απλοποιεί τη διαδικασία παράδοσης σχετικού περιεχομένου, διευκολύνει την περιήγηση στην τοποθεσία κ.ο.κ. Όταν επιστρέψετε στην τοποθεσία web, οι πληροφορίες που δώσατε παλαιότερα μπορούν να ανακληθούν, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ευκολία τις δυνατότητες της τοποθεσίας που προσαρμόσατε.

Τα προειδοποιητικά σήματα στο web, γνωστά επίσης ως τεχνολογία clear gif ή ετικέτες ενεργειών, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθήσουν στην παράδοση του cookie στην τοποθεσία μας. Η τεχνολογία αυτή είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τη συλλογή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της τοποθεσίας www.gorgoepikoos.gr στο web, όπως πόσοι επισκέπτες έκαναν κλικ σε βασικά στοιχεία (όπως συνδέσεις ή γραφικά) σε μια ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο στο web ή ένα ενημερωτικό φυλλάδιο της τοποθεσίας www.gorgoepikoos.gr. Ενδέχεται να θέσουμε σε κοινή χρήση συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία με εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας, αλλά δεν επιτρέπουμε σε άλλες εταιρείες να τοποθετούν τεχνολογίες clear gif ή cookies στις τοποθεσίες μας, εκτός εάν υπάρχει προσωρινή αξία πελάτη που έχει προτεραιότητα (όπως στην περίπτωση που συγχωνεύεται στην τοποθεσία www.gorgoepikoos.gr μία άλλη τοποθεσία που βασίζεται σε cookies ή τεχνολογίες clear gif άλλων κατασκευαστών).

Έχετε τη δυνατότητα να δεχθείτε ή να απορρίψετε cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης web δέχονται αυτόματα τα cookies, μπορείτε όμως να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που διαθέτετε, για να απορρίπτετε τα cookies, εάν το επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε να απορρίπτετε τα cookies, δεν θα μπορείτε να έχετε πλήρη εμπειρία των αλληλεπιδραστικών δυνατοτήτων αυτής της τοποθεσίας ή άλλων τοποθεσιών web που επισκέπτεστε.

Ισχύς αυτής της Δήλωσης προστασίας απορρήτου

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη δήλωση, μεταβείτε στη σελίδα επικοινωνίας με την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Αλλαγές σε αυτήν τη Δήλωση προστασίας απορρήτου

Κατά καιρούς ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου. Όταν γίνεται αυτό, θα τροποποιούμε επίσης την ημερομηνία “τελευταίας ενημέρωσης” που αναγράφεται στην αρχή της δήλωσης προστασίας απορρήτου. Για ουσιώδεις αλλαγές σε αυτήν τη δήλωση, θα σας ενημερώνουμε είτε τοποθετώντας μια ευδιάκριτη ειδοποίηση στην κεντρική σελίδα της τοποθεσίας μας, είτε στέλνοντάς σας απευθείας μια ειδοποίηση. Σας συμβουλεύουμε να εξετάζετε κατά καιρούς τη δήλωση προστασίας απορρήτου για να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που βοηθάμε στην προστασία των προσωπικών στοιχείων που συλλέγουμε. Η συνεχής χρήση της υπηρεσίας συνιστά από μέρους σας αποδοχή αυτής της δήλωσης προστασίας απορρήτου και τυχόν ενημερώσεων αυτής της δήλωσης.

Πληροφορίες επαφής

Τα σχόλιά σας σχετικά με αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου είναι ευπρόσδεκτα από την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Εάν πιστεύετε ότι η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης δεν τήρησε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου, επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσδιορίσουμε και να διορθώσουμε αμέσως το πρόβλημα.

Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας Θεσσαλονίκης
e-mail: panagia@gorgoepikoos.gr